L’Ajuntament de Badia del Vallès, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i COMA, ha posat en marxa la tercera edició ProBadia Lab (visita el seu web aquí), una iniciativa pionera al nostre país per tal que les persones en situació de desocupació puguin refer els seus vincles amb el mercat laboral.

Partint d’un estudi preliminar dels col·lectius desocupats del territori on actuem, el nostre model metodològic es constitueix en tres fases diferenciades –exploració, ideació i implementació– i permet abordar el repte social de la desocupació d’una forma més oberta, creativa, tangible i consensuada.

Des de COMA, seguim apostant pel disseny i la implementació de noves fórmules d’innovació social més ajustades a la realitat de cada territori, de cada col·lectiu i de cada persona. És per això que aquesta iniciativa d’actuació conjunta, emmarcada sota el paraigua del projecte estratègic d’innovació social ComaLabs!, es basa en tècniques innovadores de valor afegit –Design Thinking, Living Lab, Consultative Coaching– i respon a la cerca de solucions viables que donin resposta efectiva a l’actual context de baixa ocupabilitat i alta desocupació.

 

Amb aquesta iniciativa possibilitem que la persona desocupada –en aquesta tercera edició, el col·lectiu és d’homes més gran de 45 anys– es transformi en actor actiu de tot el procés –situant-se al bell mig del mateix–, passi a construir-se un itinerari amb l’acompanyament del quart sector per tal de refer el seu vincle laboral, i obri el ventall de possibilitats de sortida a una situació bloquejada, bo i millorant les seves capacitats per a la cerca de noves àrees d’oportunitat.

El context de perllongament de la situació d’atur de llarga durada es va accentuant fins al punt de convertir-se en un problema de primer ordre amb conseqüències socials i personals que dificulten la inserció laboral futura, ja que no no només malmet l’autoestima sinó que també debilita les competències ja adquirides i el consegüent desapoderament de les persones que el pateixen. I és per aquest motiu que necessitem noves formes de pensar, noves formes de fer, per tal de respondre d’una forma efectiva.

IMG_3413IMG_3429 

Amb la ferma convicció que la suma multiplica, creiem que el treball col·laboratiu de l’administració, els agents econòmics, el món de l’empresa, el tercer sector i les persones desocupades obre nous espais i noves maneres cocreatives de fer front a reptes socials com aquest.

És per això que volem mostrar el nostre agraïment a tots aquells actors del territori que, amb el seu compromís i know how, segueixen apostant per ProBadia Lab, col·laborant a les diverses fases d’aquesta iniciativa, compartint iniciatives, continguts i oportunitats, i buscant noves àrees d’oportunitat per multiplicar les capacitats de resposta a aquest repte social:

logos1    logos2

Els agents que fins ara han donat suport a aquesta iniciativa –a més de l’impuls de l’Ajuntament de Badia del Vallès i del Consell Comarcal del Vallès Occidental–, amb l’acompanyament de COMA, són UGT de Catalunya, el Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC), les empreses IKEALeroy MerlinInstitut Gomà, BAC Enginyers, Roca González, Comac S.L, Cespa-Ferrovial, La Bruixa, Nooem, i les entitats Fundació AdeccoSECOTFundació TallersFundació IReSFundació Pere MataFundació Autònoma Solidària.

Perquè ha arribat el moment de deturar-se per repensar-nos, prendre impuls i continuar.

IMG_3354 IMG_3435

Si vols prendre part en aquesta iniciativa o saber-ne més, no et deturis aquí, contacta’ns a info@wearecoma.com o truca’ns al 933 943 352 perquè t’expliquem detalladament què significa ComaLabs! i quins resultats està obtenint ja al territori.

Carles Adamuz

Director de COMA

PrintComaLabs

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Google+0Buffer this pageEmail this to someone
Etiquetat: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navegació entrades