El Pla Local d’Inclusió Social de Montcada i Reixac esdevindrà l’eina per planificar i coordinar les accions adreçades a preveure i atendre l’exclusió i a millorar la qualitat de vida i la igualtat territorial. Aquest és el missatge comú de totes les persones que van intervenir el passat dijous, 4 d’octubre, a la presentació pública del PLIS, en un acte celebrat a l’Auditori Municipal. El document és fruit de dos anys de treball transversal i multidisciplinar i durant les diferents fases per les quals ha passat, hi han intervingut més de 200 persones dels diversos estaments vinculats a la inclusió. El PLIS ha permès analitzar la realitat actual de la ciutat i plantejar un total de 142 accions d’inclusió –67 de les quals corresponen a nous projectes– que donen resposta a 43 objectius de 8 àmbits d’actuació. El següent pas serà la futura creació de l’observatori per la inclusió, que, entre d’altres, vetllarà pel compliment dels objectius del PLIS.

El Pla Local d’Inclusió Social és l’instrument del qual es dota l’organització municipal per concretar i articular la política d’inclusió social i la lluita contra la pobresa en el municipi. En el marc de la creació d’un municipi inclusiu, i des d’una estratègia global de ciutat, el Pla constitueix, més enllà d’un instrument de caràcter operatiu a partir del qual promoure la política d’inclusió social, el marc substantiu que promou el govern local per tal de construir una plataforma compartida entre tots els actors del municipi on establir els compromisos per a la inclusió i la cohesió social en el territori. En aquest sentit, en la construcció d’un municipi inclusió, el PLINCS ofereix un espai de treball en el qual bastir un consens a l’entorn del marc referencial comú i compartit des del qual s’abordaran les actuacions per promoure la inclusió i la cohesió social al municipi.

plis1  plis3

El suport tècnic de COMA en l’elaboració de Pla d’acció ha apostat per impulsar una estratègia local que orienti i coordini les accions i polítiques d’inclusió social de la ciutat, mitjançant processos participatius i comunitaris, i, alhora, promogui mesures per a la inclusió, la qualitat de vida de la ciutadania i la igualtat territorial, des d’un model de consens i de treball en xarxa de tots els agents socials de la ciutat.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Google+0Buffer this pageEmail this to someone
Etiquetat: , , , , , ,

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navegació entrades