svh4

La Diagnosi de l’Organització és un procés d’anàlisi dels Serveis Socials Municipals des del punt de vista funcional i dels processos d’atenció i gestió, i se centra en la identificació d’oportunitats de millora amb l’objectiu, a mitjà termini, de constituir grups de millora com a eina de treball que permeti l’apoderament i la implicació dels i de les professionals en projectes concrets i factibles per a les organitzacions a més llarg termini. Llegir més →

plislogo

El Pla Local d’Inclusió Social de Montcada i Reixac esdevindrà l’eina per planificar i coordinar les accions adreçades a preveure i atendre l’exclusió i a millorar la qualitat de vida i la igualtat territorial. Aquest és el missatge comú de totes les persones que van intervenir el passat dijous, 4 d’octubre, a la presentació pública del PLIS, en un acte celebrat a l’Auditori Municipal. El document és fruit de dos anys de treball transversal i multidisciplinar i durant les diferents fases per les quals ha passat, hi han intervingut més de 200 persones dels diversos estaments vinculats a la inclusió. El PLIS ha permès analitzar la realitat actual de la ciutat i plantejar un total de 142 accions d’inclusió –67 de les quals corresponen a nous projectes– que donen resposta a 43 objectius de 8 àmbits d’actuació. El següent pas serà la futura creació de l’observatori per la inclusió, que, entre d’altres, vetllarà pel compliment dels objectius del PLIS. Llegir més →

foto2

Avui en dia els principals problemes de salut pública són complexos, i si s’analitza les diferents causes de morbimortalitat és evident que, per valorar la salut amb visió poblacional, la mirada de la salut pública obliga a reflexionar sobre la seva vinculació amb altres circumstàncies i característiques que la determinen. El concepte de salut s’ha anat transformant al llarg dels anys i ha passat a referir-se de l’absència de malaltia a definicions que inclouen conceptes com el benestar físic, mental i social, l’autonomia, la solidaritat i la joia. És en aquest sentit que la salut implica que estiguin cobertes totes les necessitats afectives, sanitàries, nutricionals, socials i culturals de les persones.

Llegir més →

joventut

Durant les darreres dues o tres dècades fins avui s’han produït canvis rellevants per al desenvolupament de les polítiques locals de joventut al nostre país. La majoria de municipis del territori català s’han incorporat a aquest sector de les polítiques públiques consolidant aquest àmbit com un espai fonamental d’intervenció, no només per al desenvolupament d’aquest grup, sinó també pel benestar de la ciutat en general. Tanmateix, el col·lectiu de joves, que representa segons les darreres dades el 15,5% de la població total, s’ha posicionat com un dels grups d’edat amb un risc més alt d’exclusió social, sobretot des de començaments de la darrera crisi econòmica.

Llegir més →

14188

La Secretaria General de l’Esport, a través del Consell Català de l’Esport i el suport extern de COMA, ha posat en marxa un procés participatiu, els resultats del qual serviran per a l’elaboració d’un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport a Catalunya. Aquest Pacte esdevindrà el marc per desenvolupar la nova llei de l’esport català, que el Govern de la Generalitat s’ha compromès a portar al Parlament de Catalunya com a nou Projecte de Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.

Llegir més →

1237111_orig

James Heckman (Chicago, 1944), economista i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel d’Economia l’any 2000, va afirmar que és més rendible invertir en educació que invertir en borsa. Tanmateix, és prou conegut el fet que el sector educatiu a Catalunya ha estat un dels més castigats pels efectes de la crisi econòmica. Malgrat que l’educació esdevé una palanca activant essencial per a la millora de la qualitat de vida de les persones i la robustesa de l’estat de benestar, Catalunya ocupa el sisè lloc europeu en reajustaments econòmics en aquest sector (Fundació Bofill, “Reptes de l’educació a Catalunya”). Llegir més →

ComaLabs

Des de COMA, creuem el nou any amb una aposta constant pel disseny i la implementació de noves fórmules d’innovació social més ajustades a la realitat de cada territori, de cada col·lectiu i de cada persona.

Amb l’afany de formular les millors preguntes per trobar les millors respostes possibles, ComaLabs! segueix prenent impuls com a una iniciativa pionera al nostre país que té l’objectiu de possibilitat que les persones en situació de desocupació refacin els seus vincles amb el món laboral.

Llegir més →

article

L’Ajuntament de Girona, amb el suport tècnic extern de COMA, ha posat en marxa un procés deliberatiu que vol reflexionar entorn el model educatiu de la ciutat amb la finalitat de millorar-lo en termes d’equitat en l’accés i en els resultats.

Aquest procés compta amb la participació del conjunt d’agents que conformen la comunitat educativa i promou la reflexió compartida des d’un punt de vista pluridimensional per tal d’assentar uns fonaments socioeducatius que guiïn i marquin l’actuació educativa dels infants i joves de Girona a mitjà i llarg termini.

Llegir més →