L’Ajuntament de Badia del Vallès i COMA han posat en marxa ProBadia Lab, una iniciativa capdavantera al nostre país per tal que les persones en situació de desocupació puguin refer els vincles amb el mercat de treball.

Davant d’un context actual marcat per una baixa ocupabilitat i una alta desocupació, ProBadia Lab parteix d’un estudi exhaustiu dels col·lectius que pateixen aquesta situació al territori, i es converteix en una estratègia d’actuació on el quart sector i les persones en situació d’atur treballen conjuntament a través de tècniques innovadores de cocreació amb l’objectiu compartit de trobar sortides viables a aquesta problemàtica socialment compartida.

006bis   004bis   002bis   007bis

El context
El perllongament de la situació d’atur es va accentuant fins a esdevenir un problema de primer ordre amb conseqüències socials i personals que dificulten la inserció laboral futura. En aquest sentit, l’atur de llarga durada no només malmet l’autoestima sinó que també debilita les competències ja adquirides i el conseqüent desapoderament de les persones que el pateixen. És per això que necessitem noves formes de pensar, noves formes de fer, per tal de fer-hi front d’una manera efectiva.

Amb un objectiu clar
ProBadia Lab permet que la persona desocupada es transformi en actor actiu de tot el procés –situant-se al centre–, passi a construir-se un itinerari amb l’acompanyament del quart sector per refer el seu vincle laboral, i obri el ventall de possibilitats de sortida a l’actual situació bloquejada, millorant així les seves capacitats per a la cerca de noves àrees d’oportunitat.

El valor metodològic afegit
Aquesta iniciativa, basada en tècniques innovadores –Design Thinking, Living Lab, Consultative Coaching–, es constitueix en tres fases diferenciades –exploració, ideació i implementació– i permet abordar reptes socials com la desocupació de manera més oberta, creativa, tangible i consensuada.

050   042   022

L’aposta pel treball col·laboratiu
La suma multiplica. I des d’aquesta ferma convicció, creiem que el treball conjunt de l’administració, els agents econòmics i socials, el món de l’empresa, el tercer sector i les persones desocupades obre nous espais i noves maneres cocreatives d’afrontar els reptes socials actuals, des de l’aposta clara per crear un territori socialment sostenible.

ProBadia Lab és una iniciativa que s’emmarca en l’afany de COMA per fer-se les millors preguntes, per donar les millors respostes possibles. I ho volem fer a partir de noves fórmules d’innovació social més ajustades a la realitat de cada territori, de cada col·lectiu i de cada persona. Perquè ha arribat l’hora d’aturar-se per repensar-nos, prendre impuls i continuar.

Els agents que fins ara han col·laborat en aquesta iniciativa, a més de l’Ajuntament de Badia del Vallès, amb l’acompanyament de COMA, són el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), UGT de Catalunya, el Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), les empreses Roca González, Comac S.L, Cespa-Ferrovial, La Bruixa, Nooem, i les entitats Fundació Tallers, Fundació IReS i Fundació Autònoma Solidària.

Si vols formar part d’aquesta iniciativa o saber-ne més, no t’aturis aquí, contacta’ns a info@wearecoma.com o truca’ns al 933 943 352.

Carles Adamuz

Director de COMA

 

Print ComaLabs

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Google+0Buffer this pageEmail this to someone
Etiquetat: , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navegació entrades