Avui en dia els principals problemes de salut pública són complexos, i si s’analitza les diferents causes de morbimortalitat és evident que, per valorar la salut amb visió poblacional, la mirada de la salut pública obliga a reflexionar sobre la seva vinculació amb altres circumstàncies i característiques que la determinen. El concepte de salut s’ha anat transformant al llarg dels anys i ha passat a referir-se de l’absència de malaltia a definicions que inclouen conceptes com el benestar físic, mental i social, l’autonomia, la solidaritat i la joia. És en aquest sentit que la salut implica que estiguin cobertes totes les necessitats afectives, sanitàries, nutricionals, socials i culturals de les persones.

Així, des d’aquesta perspectiva, i més enllà de la responsabilitat individual de cadascú de practicar un estil de vida saludable, el conjunt de les administracions públiques, especialment la local com a més propera a la ciutadania i al seu entorn, ha de treballar per generar un context propici per tal d’afavorir-ne la salut.

IMG_6259   foto5

És en aquest context que la ciutat de Girona, amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de salut en la seva agenda local, pretén afavorir l’equilibri territorial en matèria de salut, portar els objectius de salut a l’entorn més efectiu i més proper a la ciutadania, i considerar les persones com autèntiques protagonistes dels seu entorn vital.

El Pla Local de Salut de la ciutat de Girona (PLS), elaborat amb el suport tècnic de COMA, es concep com el resultat d’un procés d’elaboració interdisciplinari i interdepartamental, i vol constituir-se en el document marc que prioritzi, ordeni i planifiqui les accions en l’àmbit de la salut local tant pel que fa a la promoció i protecció de la salut com a la salut pública i comunitària. Per tant, el PLS esdevé un projecte transversal i participatiu que pretén impulsar accions que actuïn sobre els determinants de la salut amb la finalitat de millorar i promocionar la salut dels ciutadans i ciutadanes, bo i promovent l’estratègia de salut en totes les polítiques i treballant de manera conjunta en l’elaboració, desenvolupament i seguiment del Pla amb els departaments municipals, les entitats i els organismes del territori gironí.

logo_ajgirona_color

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Google+0Buffer this pageEmail this to someone

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navegación entradas